28 April 2022

Årets Växtinredning 2021 – Dags att rösta!!

Årets Växtinredning 2021 – Dags att rösta!

Hej alla medlemmar!

Nu är det dags att rösta på bidragen i Årets Växtinredning 2021!

Vi har fyra stycken härliga bidrag i år som alla är gröna, snygga och professionella!

Ta chansen att peppa och hylla varandras fina arbeten och projekt!

Tillsammans kan vi visa vilka fina miljöer våra medlemmar kan skapa och vilken positiv inverkan gröna växter har på vår hälsa!

Länk för att rösta på ditt favoritbidrag! https://sv.surveymonkey.com/r/5GRDP8C

OBS! Endast en röst per medlemsföretag.

Omröstningen avslutas den 3/5.

 

Det vinnande bidraget får ett diplom och hyllas på det kommande årsmötet den 5-6/5 samt i NILAS sociala medier och på hemsidan.

//

 

Årets vekst innredning 2021 – Tid for å stemme!

Hei alle medlemmer!

Nå er det på tide å stemme på bidragene i årets vekst innredning 2021!

Vi har tre fantastiske bidrag i år, som alle er grønne, stilige og profesjonelle!

Benytt sjansen til å hylle hverandres fine arbeid og prosjekt!

Sammen kan vi vise hvilke flotte miljøer medlemmene våre kan skape og hvilken positiv innvirkning grønne planter har på helsen vår!

Link for å stemme på favoritt bidraget ditt! https://sv.surveymonkey.com/r/5GRDP8C

MERK! Bare én stemme per medlemsbedrift.

 

Avstemningen avsluttes den 3/5.

Det vinnende bidraget vil motta et diplom og bli hyllet på det kommende årsmøtet den 5-6/5 samt i NILAS sosiale medier og på nettstedet.

 

BIDRAG 1 – Ambius Sverige

Med målsättningen att skapa en “hemma hos”- känsla har vi på EY:s huvudkontor i Stockholm skapat ett växtinredningskoncept som känns både hemtrevligt och levande men som också fyller en funktion. Genom att använda oss av möbler där växterna är integrerade och sedan utplacerade på ett genomtänkt sätt för att matcha den lite strama, nordiska inredningen tillför vi en touch av naturen både vid arbetsplatserna, loungeytorna och de kreativa ytorna avsedda för brainstorming och möten i grupp i sann biofilisk anda. Vår favorityta är kanske “The Djungle” som är ett område med mycket, frodig grönska i olika nivåer som skapar en inspirerande miljö för möten och arbete, men vi är också stolta över den fantastiska, välvda växtväggen som bidrar till en “wow”-känsla för kunder och besökare som kommer till lokalerna. 

 

BIDRAG 2 – Ambius Norge

Dette er en kunde Ambius har hatt i mange år, Statens Hus i Stavanger. De ønsket en oppgradering i Atrium hvor det ble bygget scene og trapp med integrerte kasser.Planter, her har vi valgt en assortert flott miks. ” store Bucida shady lady trær, 2 stor Ficus trær. Alocasia rød og grønn, Aglaonema, Strelitzia, Assortert mix av hengeplanter i rekkverk

Spennende prosjekt som vår dyktige selger løste i samarbeid med Treprosjekt AS som laget møblene og kassene.

 

BIDRAG 3 – Levande Interiör

Vi presenterar ett uppdrag där grön interiör berör många människor i deras vardag på stor yta. På ca 25 000 kvm har det placerats 1700 växter (!).

Citat från Alexandra Jakobsson (projektansvarig hos kund):

Vilket syfte hade projektet vid start?

”Vi hade planerat en förändring av vår äldsta del av IKEA of Sweden i Älmhult. Mitt i detta arbete kom Covid 19 och de planerade förändringarna påverkades, vi såg nya möjligheter. För att supporta hela vår organisation behövdes mer mötesrum, bättre belysning och ljudabsorbenter. Jag ville få in naturen i form av växter och materialval och ville utöka antal växter med 60%, mot vad vi hade innan.”
Nu när projektet är färdigt, vad är det bästa med resultatet?

”Jag tycker det viktigaste är glada och nöjda kollegor som känner sig som en del av naturen och samtidigt mer välkomna när de kommer till sin arbetsplats. Växterna gör stor skillnad och de fångar människors uppmärksamhet. Växtväggar dämpar ljudnivån och bidrar till bättre luft. Genom implementation av gröna växter har vår arbetsplats blivit mer harmonisk, trivsam och hälsosam. En plats dit man vill komma, mötas och samarbeta.”

 

Bidrag 4 – Vertical Plants System

Hotel Seegarten söder om Dortmund Tyskland. Ett lyxigt restaurang och Spa Hotel valde att förnya och modernisera sin gamla gedigna restaurangdel med slipat betonggolv och vårt måttanpassade odlingssystem med ätbara växter. Vi levererade, monterade och startade upp odlingshyllan med förodlade pluggplantor som kundens egna personal efter utbildning och med löpande support sedan odlar och sköter själva. Örterna och grönsakerna används såklart i det som serveras i restaurangen, det kan man verkligen kalla lokalt odlat.

Årets Växtinredning 2022 – Dags att rösta!!

Årets Växtinredning 2022 – Dags att rösta! Hej alla medlemmar! Nu är det dags att rösta på bidragen i Årets Växtinredning 2022! Vi har tre stycken härliga bidrag i år…

Read more

Annual boardmeeting held 5th of May 2022

Hej alla medlemmar i NILA, Nu är det dags för det årliga årsmötet. Vi ses i Malmö den 5-6 maj. Å föreningens vägnar vill vi rikta ett varmt tack till…

Read more

Årets Växtinredning 2021 – Dags att rösta!!

Årets Växtinredning 2021 – Dags att rösta! Hej alla medlemmar! Nu är det dags att rösta på bidragen i Årets Växtinredning 2021! Vi har fyra stycken härliga bidrag i år…

Read more