Member

Växtbyggarna

 

Växtbyggarna är ett familjeföretag som startades 1980 av Hans Jansson, då var namnet Terra Fritid och var ett handelsbolag. I samband med bildandet till ett AB togs det nya namnet Växtbyggarna i Sverige AB.

Sedan 1984 har företaget varit verksamt efter hela kusten från Stockholm i söder till Luleå i norr. Huvudkontoret ligger i Hörnefors 3 mil söder om Umeå.

Växter, kärl och bevattningssystem har tillsammans med service varit fyra viktiga punkter i företaget.

  • Att besöka odlare och se vad som är på gång, testa nya växtsorter så att de klarar den ganska tuffa miljön dom ska installeras i. Klarar dom våra ljusförhållanden/drag m.m.
  • Att alltid ha ett bra sortiment av kärl som ger kunden en stor valmöjlighet när det gäller färg och form men som också klarar av växtmaterialet på sikt.
  • Att ha ett bevattningssystem som fungerar ur servicesynpunkt är i dag självklart men det ska också vara konstruerat så det håller växten frisk och ger en tillväxt och inte bara ett prydnadsvärde.
  • Att ha en personal som är engagerad i sitt jobb och är väl utbildade för att ta hand om växterna i den relativt tuffa miljön växterna installeras i.

Växtbyggarna trivs med utmaningar och är alltid redo för nya idéer gällande växtinredning. Med åren har vi också utvecklat egna produkter för växtinredning på kontor så som växtväggar, biofilter (Green PAC), amplar, avskärmare m.m.

Sedan 2014 har nu sönerna Erik, Johan och Martin tagit över Växtbyggarna. Alla har under sin uppväxt jobbat och blivit inskolad i hur verksamheten fungerar. Engagemanget för företaget och växter är på topp och målet är en lång karriär inom denna otroligt intressanta bransch.

Address
Bergsvägen 12, 905 31 Hörnefors

Telefon
0930 – 213 20

E-post
vaxtbyggarna@vaxtbyggarna.se

vaxtbyggarna.se